İnek ve koyun taze peynırının 3/2 yaglı 3/1 yavan peynir parçalanır bez torbalara konur üstüne de agırlık konarak 2-3 gun suyu sızdırılır sonra kaya tuzu konur ve harmanlanır, çömleklere sıkı sıkı bastırılı çömleğin azına don yağ dökülür yağ donduktan sonra naylon ve bır bezle kapatılır iple baglanır ,bölgede kayadan …May 4, 2018

Çanağa peynir nasıl basılır?

Basıma hazır hale gelen peynir, topraktan yapılmış çanaklar içerisine az miktarlarda konularak elle hava almayacak şekilde çok sıkı olarak çanağa basılır. Hava aldığı takdirde peynir çabuk bozulur.

Ufalama peynir nasıl yapılır?

Suyu akan peynir küçük parçalara bölünüp robottan geçirilir. Dilerseniz bu işlemi rendeleyerek de yapabilirsiniz. önemli olan peynirin ufalanmış olması. Peynirin kendi suyu tekrar ocağa alınır ve kaynama derecesine gelince altı kapatılır. 5-10 dk sonra 85 dereceye düşmüş oluyor.

Toprak peyniri nasıl yapılır?

Yaz aylarında kendi ineklerinden ürettikleri sütleri peynir haline getirerek bidonlara dolduran Doğan, doldurduğu bidonları toprağın altına gömüyor. Toprağa gömülen peynirler yaklaşık 6 ay boyunca olgunlaşmaya bırakılıyor. Kış aylarına kadar toprak altında bekletilen peynirler, 2 yıl boyunca bozulmadan tüketilebiliyor.

Sündürme peyniri nasıl yapılır?

Yaklaşık bir avuç kadar mısır ununu suya yedirdikten sonra kaynamasını bekleyin (İçinde topaklar olmayacak ve boza kıvamında olacak). Daha sonra doğramış olduğunuz peynirleri kaynayan mısır ununa ekleyin ve eriyene kadar kaşıkla karıştırın. Peynirler eridiğinde ocaktan alabilirsiniz.

Basma peynir nasıl saklanır?

Sert bir yapıya sahip olması sebebiyle tulum peyniri ürünlerini, saklama kabında ya da kendi poşetinde ağzı kapalı bir şekilde buzdolabında rahatlıkla muhafaza edebilirsiniz. Tulum peynirini derin dondurucuda saklamanız önerilmez.

Keçi sütünden tulum peyniri nasıl yapılır?

Mayalanan süt, yaklaşık bir saat sonra ince ve temiz bezden yapılmış süzeklere alınıp, peynir haline getirilir. Peynir bir gece geçtikten sonra mandıraya getirerek, şeker torbaları büyüklüğünde torbalara koyulur. Yaklaşık 1 hafta ya da 10 gün üzeri bezle örtülerek, suyunu tamamen çekmesi sağlanır.

Ev yapımı peynir neden acır?

Acılaşma pek çok süt ürününde ve özellikle peynirlerde bir kusurdur ve acı karakterdeki peptidlerin birikimine bağlı olarak oluşur. … Basit proteinler, peptidler ve aminoasitler , peynir üretim evrelerinde ve peynirin olgunlaşma sürecinde anılan bu proteinlerin hidrolizi sonucu oluşurlar.